WhatsApp: Masura OBLIGATORIE care Aduce si o Mare Problema

WhatsApp are o foarte mare problema din cauza unei masuri obligatorii pe care vrea cu tarie sa o impuna pentru miliardele sale de utilizatori.

WhatsApp iritare

WhatsApp a decis cu nu foarte mult timp in urma sa impuna o masura obligatorie pentru toti utilizatorii sai din toata lumea, si asta a adus un scandal urias pentru americani. Scandalul in care WhatsApp a fost implicata are la baza faptul ca ea vrea sa ii oblige pe utilizatorii sai sa accepte ca ea sa le trimita mesaje globale, sa le preia datele, si nu doar atat, insa lumea nu e prea dornica sa ii ofere companiei acces chiar la tot ceea ce doreste ea acum.

WhatsApp a avut probleme foarte mari din cauza acestei schimbari pe care vrea sa o impuna, iar desi ele au scazut in intensitate in ultimele saptamani, iata ca in India ele reapar mai serios. Mai exact, guvernul indian a decis sa actioneze in instanta compania WhatsApp din cauza faptului ca schimbarile pe care vrea sa le impuna incalca legislatia tarii, din chiar mai multe puncte de vedere, iar asa cere o interzicere a aplicarii acestora, lucru surprinzator din multe puncte de vedere.

WhatsApp: Masura OBLIGATORIE care Aduce si o Mare Problema

WhatsApp ar putea avea interdictie la lansarea schimbarilor sale in India daca autoritatile vor reusi sa obtina in instanta aceasta blocare, si asta vine ca o surpriza extrem de interesanta. Autoritatile din India incearca sa ii protejeze pe oameni in timp ce in subsidiar le-au cerut celor de la WhatsApp sa ii monitorizeze mult mai atent pentru a putea intercepta mesajele lor, si eventual a descoperi de unde pornesc anumite informatii false distribuite la nivel global.

WhatsApp ramane serioasa in decizia de a impune aceste masuri pentru utilizatorii din toata lumea, chiar si din India, asta desi guvernul de acolo vrea cu totul altceva. Cat succes va avea WhatsApp in a-si proteja masurile in instantele din India e greu de spus, dar este cat se poate de clar faptul ca ea nu se lasa usor, si vrea sa obtina cat poate de mult din aceasta disputa care se desfasoara in momentul de fata in mult mai multe tari de pe glob.

WhatsApp ar putea fi totusi actionata in judecata si in alte tari de pe glob din cauza problemelor pe care le are in India, dar totul depinde de dorinta altor tari de a bloca aceste masuri.