Anunt de la Ministerul Sanatatii privind Carantina in Bucuresti

Anunt Ministerul Sanatatii Carantina Bucuresti

Ministerul Sanatatii a facut un foarte important anunt pentru milioanele de bucuresteni care inca nu stiu ce se va intampla in capitala, oficialii spunand ca exista sanse ca Bucuresti sa intre in carantina pentru ca rata de infectare este de peste 5/1000 de locuitori, iar cand va depasi 6 s-ar putea pune in discutie aceasta masura.

Ministerul Sanatatii, prin vocea ministrului Vlad Voiculescu, spune ca nu poate fi exclusa nicio optiune in ceea ce priveste carantina capitalei, iar asta pentru ca situatia este foarte serioasa, si va continua sa se inrautateasca, el asteptandu-se ca rata de incidenta de 6/1000 locuitori sa fie atinsa in cateva zile, iar carantina nu e exclusa.

“Nu putem exclude acest lucru, și după 6 la mie, și senzația mea e că vom ajunge acolo în câteva zile. Nicio măsură nu poate fi eliminată. O să revizuim toate criteriile pentru impunerea carantinei și o să vedem de asemenea dacă așa cum s-a procedat până acum, cu felul acesta de carantinare, care lasă locuri libere, trebuie să continue.

Între a închide școlile și a închide centrele comerciale, cel puțin peste weekend, de exemplu, preferința mea și cred că a Guvernului este cât se poate de clară și cred că e preferința fiecăruia dintre noi.”