Valeriu Gheorghita: Romanii nu Raporteaza Reactiile Adverse la Vaccinuri

Valeriu Gheorghita Romanii Raporteaza Reactiile Adverse Vaccinuri

Valeriu Gheorghita, coordonatorul CNCAV, a anuntat ca romanii nu raporteaza reactiile adverse la vaccinuri, afirmand ca exista o subraportare in ceea ce priveste ceea ce resimt oamenii dupa ce sunt imunizati cu un anumit tip de vaccin, ceea ce desigur ca este o problema foarte serioasa.

Valeriu Gheorghita afirma ca desi exista unii romani care raporteaza problemele pe care le au, majoritatea nu o fac, insa daca ar face-o, ar ajuta desigur la imbunatatirea cunostintelor pe care autoritatile le au in legatura cu serurile pe care le folosesc acum.

“Pot să vă spun că în platforma Agenției Naționale a Medicamentului, uitându-ne pe reacțiile adverse, mai mult de două treimi dintre ele sunt raportate de beneficiari, adică de pacienți. Foarte puține, adică până într-o treime sunt raporte de profesioniștii din sănătate

Sunt convins de faptul că avem, în acest moment, o subraportare a reacțiilor adverse și că nu cunoaștem adevărata frecvență a reacțiilor adverse pentru toate cele trei tipuri de vaccinuri, însă menționez că vorbim de în general de cele ușoare. De cele comune, la locul de administrare, sau cele care pot fi însoțite și de febră dar care au evoluție bună. a declarat Valeriu Gheorghita la DIGI 24.”