Telekom: Decizia cu Impact pentru Milioane de Clienti Romani

Telekom treime

Telekom este unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicatii din Romania in momentul de fata, cu afaceri de aproape 1 miliard de euro anual, iar in 2021 o parte din companie va fi vanduta catre cei de la Orange. Telekom a luat in 2019 decizia de a-si vinde diviziile din tara noastra, atat pe cea de servicii fixe, cat si pe cea de servicii mobile, insa doar pentru prima a reusit sa gaseasca un cumparator in postura celor de la Orange.

Telekom a incercat sa vanda si divizia de servicii mobile, si a discutat cu cei de la RCS & RDS pentru a face acest lucru, insa discutiile n-au dus la nimic pentru ca grupul romanesc a oferit doar o trieme din pretul cerut de germani. Da, RCS & RDS a oferit doar o treime din banii pe care Telekom i-a cerut pentru divizia sa de servicii mobile, si asta probabil ca a rupt discutiile chiar de la bun inceput, ceea ce nu e surprinzator avand in vedere oferta facuta.

Telekom: Decizia cu Impact pentru Milioane de Clienti Romani

Telekom nu a cedat chiar atat de mult din pretul initial cerut pentru divizia sa de servicii mobile, astfel ca dupa ce va vinde divizia de servicii fixe, va ramane ca un operator exclusiv de servicii mobile. Asta inseamna ca importanta pe care Telekom o va avea pe piata din Romania va fi substantial redusa, numarul sau de clienti urmand a fi mai mic chiar si decat cel pe care-l are DIGI Mobil in momentul de fata, dar poate ca prin portare va creste.

Telekom a devenit foarte agresiv cu strategiile sale pentru serviciile de telecomunicatii fixe si mobile in Romania, avand oferte extrem de interesante in tot anul 2020, dar si in cursul anului 2021. Asta ne-a adus posibilitatea de a ne bucura de promotii extrem de bune de la Telekom in raport cu cele ale concurentilor, si in 2021 cel mai probabil vom vedea fix acelasi lucru de la compania de telecomunicatii, dar asta numai daca si restul vor avea promotii mai agresive.

Telekom se pregateste sa finalizeze vanzarea diviziei sale de servicii fixe catre Orange undeva spre toamna acestui an, deci mai este destul de asteptat pana cand clientii vor face trecerea la noul grup.