Guvernul Romaniei: Schimbari Importante in Procesul de Vaccinare

Guvernul Romaniei proces vaccinare

Guvernul Romaniei a anuntat schimbari foarte importante in procesul de vaccinare care se desfasoara in tara noastra in momentul de fata, si puteti vedea mai jos exact ce se modifica incepand din luna aprilie in tara noastra pentru a se creste capacitatea de vaccinare.

“Măsuri privind creșterea capacității de vaccinare împotriva COVID-19, anunțate de Valeriu Gheorghiță și Andrei Baciu, coordonatori ai campaniei de vaccinare:
Ø Începând cu 6 aprilie vor fi deschise 12 cabinete noi pentru administrarea vaccinului produs de compania Moderna, iar din 13 aprilie alte 144 de cabinete pentru administrarea vaccinului de la compania Pfizer
Ø Tot în prima parte a lunii aprilie va fi operaționalizată în platformă creșterea numărului de persoane programate de la 60 la 90, pe cele 12 ore de lucru ale unui cabinet. Astfel, va crește ritmul de vaccinare în fiecare centru.
Ø În cursul lunii aprilie vor fi operaționalizate unitățile mobile de vaccinare, centrele mobile de vaccinare și, complementar, va demara vaccinarea prin intermediul medicilor de familie.
Ø Calendarul livrărilor de vaccinuri indică pentru aprilie un total de peste 3,3 milioane de doze, care se adaugă celor 4,1 milioane de doze de care a beneficiat România de la începutul campaniei de vaccinare până la 30 martie.”