Guvernul Romaniei: Anuntul Vicepremierului, Nu vom Avea Lockdown

Guvernul Romaniei Anuntul Vicepremierului Lockdown

Guvernul Romaniei a avut in ultima perioada discutii cu privire la masurile de restrictie care trebuie impuse in Romania din cauza pandemiei de Coronavirus, dar in ciuda zvonurilor, ceva a ramas neschimbat, mai exact intentia de a nu impune din nou un lockdown, carantina generala, in tara.

Guvernul Romaniei nu va mai impune vreo carantina generala prea curand, conform vicepremierului Kelemen Hunor, pentru ca un lockdown de acest gen ar bloca total economia, asa ca se va merge in continuare pe masuri zonale pentru limitarea raspandirii, ceea ce a reusit totusi sa plafoneze cresterea din ultimele luni.

“Ne aşteaptă o perioadă dificilă. Sunt convins că împreună vom reuşi să trecem peste această perioadă. Valul trei a ajuns şi în România şi dacă ne uităm ce se întâmplă în Ungaria şi chiar în Slovacia, Austria, Germania, Franţa chiar, ce restricţii sunt acolo, atunci putem spune că nici noi nu vom fi feriţi de valul trei.

Noi am spus că nu vom merge în direcţia unui lockdown total, sunt nişte măsuri care asigură acea distanţare şi acea posibilitate de a nu se aglomera în spaţii publice, prin care putem ţine sub control pandemia.”