RCS & RDS: Noi Schimbari facute pentru Acoperirea DIGI Mobil

RCS & RDS optimizari

RCS & RDS este cel mai mare operator de telecomunicatii din Romania in momentul de fata, el avand peste 10 milioane de clienti in toata tara, si numarul este in continua crestere multumita ofertelor foarte bune pe care le are. RCS & RDS detine si DIGI Mobil, al treilea/patrulea cel mai mare operator de telecomunicatii mobile din Romania, iar in ultimul an a investit constant in imbunatatirea acoperirii GSM de care beneficiaza clientii in toata tara.

RCS & RDS a actualizat lunar, sau chiar o data la 2/3 saptamani acoperirea pe care o ofera pentru retelele sale 2G/3G/4G in Romania, si cei de la ANCOM au anuntat la inceputul anului ca a ajuns la 98% acoperire in toata tara. In a doua parte a lunii trecute cei de la RCS & RDS au actualizat iar hartile cu acoperirea de care beneficiaza clientii DIGI Mobil pentru aproape toata infrastructura de telecomunicatii, exceptie facand cea 5G, lasata fara investitii in 2020.

RCS & RDS: Noi Schimbari facute pentru Acoperirea DIGI Mobil

RCS & RDS a ajuns acum sa aiba acoperire mai buna cu reteaua 2G decat cu cea 4G, cel putin hartilor pe care le are disponibile pe website-ul sau, iar aici vine o veste foarte buna pentru unii clienti. Desi reteaua 2G este inferioara din punct de vedere al performantelor pentur vitezele de internet, cand vine vorba despre apelurile telefonice lucrurile stau complet diferite, si de aceea a investit RCS & RDS in ea, pentru a oferi acoperire in mai multe zone din tara, si in cladiri.

RCS & RDS continua sa investeasca in infrastructura sa de telefonie mobila din Romania desi si-a indeplinit angajamentul fata de autoritati si are acoperire 98% pentru toata tara, insa continua sa o imbunatateasca. Din pacate, toate aceste imbunatatiri nu aduc si performante mai bune pentru vitezele de internet mobil, una dintre problemele extrem de mari pe care le are DIGI Mobil, iar in reteaua 5G nu se investeste inca pentru ca licitatia frecventelor n-a avut loc in Romania, si nu se stie clar situatia Huawei.

RCS & RDS pare totusi dornica sa-si continue investitiile in infrastructura existenta, si poate ca la un moment dat va reusi sa ofere servicii de calitate mai apropiata de cele pe care le ofera alti operatori de telecomunicatii.