Android: Schimbarea Critica ce face Telefoanele mai Sigure

Android listare

Android va avea din luna mai impusa o schimbare extrem de importanta pentru telefoanele oamenilor din intreaga lume, compania Google facand in sfarsit ceea ce foarte multe persoane se asteptau sa vada de ani de zile. Incepand cu luna mai, cei de la Google vor limita capacitatea aplicatiilor pentru telefoanele cu sistem de operare Android de a vedea ce alte aplicatii sunt instalate in telefoanele oamenilor, o problema care a dat nastere multor tipuri de malware.

Android va impune aceasta modificare pentru majoritatea aplicatiilor care sunt distribuite prin intermediul Google Play de catre dezvoltatori, deci unele vor mai putea face asta, doar ca vor fi mult mai putine. Android 11 este versiunea sistemului de operare care aduce aceasta schimbare majora, astfel ca oricare alte versiuni anterioare nu vor beneficia de acest lucru, desi exista cu siguranta foarte multe persoane care si-ar dori sa vada asta si in versiunile inferioare.

Android: Schimbarea Critica ce face Telefoanele mai Sigure

Android le va permite aplicatiilor de tip antivirus, celor pentru administrarea fisierelor interne ale telefoanelor, sau browserele pentru navigare pe internet, sa vada in continuare lista de alte aplicatii din telefoane, cu un motiv. Cei care dezvolta aplicatii pentru Android vor avea nevoie si de motive serioase pentru a cere permisiuni atat de vaste pentru sistemul de operare, astfel ca e posibil ca Google sa se uite cu foarte mare atentie la ceea ce se intampla in Play Store.

Android ar trebui, in mod teoretic, sa impiedice mai usor spionarea utilizatorilor, si distributia de malware prin intermediul Google Play Store, dar asta ramane de vazut in baza experientelor pe care le vor avea oamenii. Cei de la Google vor sa faca Android mult mai sigur cu aceasta schimbare majora, si ar trebui sa vedem o reducere subtantiala a existentei malware-ului in magazinul sau de aplicatii, chiar daca exista multi care se lupta zilnic sa aduca tot ma imult.

Android va vedeni mult mai sigur multumita acestei schimari majore, si aici ar putea ajunge din urma sistemul de operare iOS-ul cand vine vorba despre siguranta pe care o ofera oamenilor.