Starea de Alerta Prelungita de Guvernul Romaniei cu Inca 30 de Zile

stare alerta guvernul romaniei paste

Guvernul Romaniei a hotarat in aceasta seara prelungirea starii de alerta cu inca 30 de zile in Romania, iar mai jos puteti vede deciziile care au fost adoptate ca parte a hotararii ce va fi publicata in Monitorul Oficial in cursul urmatoarelor zile.

Guvernul Romaniei a adoptat deasemenea masurile propuse de primul-ministru catre CNSU, adica posibilitatea ca in noaptea de Inviere sa se poata circula pana la 05:00 dimineata in mod liber, iar magazinele sa fie deschise pana la ora 20:00 in toata tara in Vinerea Mare.

“Art.1 – Se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul național, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 13.04.2021.

Art.2 – Măsurile de prevenire și control a infecțiilor generate de virusul SARS-CoV-2, necesar a fi adoptate începând cu data de 13.04.2021, în contextul epidemiologic actual, sunt prevăzute în anexa nr.1.

Art.3 – Se aprobă lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexa nr. 2.

Art.4 – Anexa la Hotărârea nr. 9 din 11.02.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, modificată prin Hotărârea nr. 21 din 02.04.2021, se modifică și se înlocuiește cu lista prevăzută în anexa nr. 2.

Art.5 – Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.”