Alerta de la Guvernul Romaniei pentru Milioane de Romani

Guvernul Romaniei a emis o foarte importanta alerta pentru toti romanii din toata tara prin care incearca sa ii atentioneze in legatura cu o problema foarte serioasa care ne vizeaza pe toti dintre noi chiar in acest moment, si e bine sa stiti ce se intampla.

Guvernul Romaniei face aceasta atentionare prin agentia guvernamentala CERT-RO, ea vorbin despre atacuri de tip phishing complexe care au menirea de a fura banii romanilor din conturile bancare, si mai jos aveti toate explicatiile necesare.

“Echipa CERT-RO atrăgea atenția în noiembrie 2020 despre o serie de atacuri de tip #RealTimePhishing​ care aveau ca țintă clienți ai unor bănci din România. Ce diferențiază acest tip de atac de unul clasic de tip #phishing​? https://cert.ro/…/atacuri-real-time-phishing-banci-romania
În cazul phishing-ului, miza atacatorilor este extragerea de date personale și financiare pentru a fi folosite mai târziu cu scopul a-ți extrage bani din cont sau pentru a le vinde mai departe. Într-un atac de tip real-time phishing, site-ul fraudulos este conectat ÎN TIMP REAL cu platforma de online banking a băncii vizate.
Practic, odată ce utilizatorul introduce datele sale de autentificare pentru serviciul de internet banking, pagina de phishing cere utilizatorului să aștepte procesarea, cu un mesaj de tipul “Așteptați aprobarea băncii pentru solicitarea dvs. Vă rog să nu închideți fereastra.”
Mai jos puteți viziona cum funcționează o astfel de schemă frauduloasă și cum pot fi detectate astfel de site-uri capcană.”