Guvernul Romaniei: Mai multe Centre de Vaccinare AstraZeneca transformate in centre Pfizer

Guvernul Romaniei a anuntat oficial astazi, prin primul-ministru Florin Citu, ca mai multe centre de vaccinare care folosesc vaccin AstraZeneca in momentul de fata vor fi transformate in centre de vaccinare care vor folosi vaccinuri produse de catre Pfizer BioNTech.

Guvernul Romaniei face aceasta schimbare in conditiile in care oamenii evita sa se vaccineze cu serul AstraZeneca si cauta in principal sa se vaccineze cu cel al Pfizer, lucru care desigur ca nu e tocmai usor de gestionat, insa iata ca autoritatile se chinuie sa faca si acest lucru.

“Avem dozele de vaccin necesare pentru ca oamenii să se imunizeze în număr cât mai mare. Pentru a accelera procesul de vaccinare, în perioada următoare vom transforma mai multe centre AstraZeneca în centre Pfizer, vom avea centre de vaccinare de tip drive-through și vom permite operatorilor economici să organizeze centre pentru vaccinarea angajaților.

În 20 aprilie vom ajunge la o capacitate de 120.000 de doze de vaccin pe zi. Dacă vrem ca, în această vară, să ne bucurăm de concediu, să revenim la viața normală, trebuie să ne vaccinăm. La 1 iunie este prima bornă – trebuie să atingem ținta de cinci milioane de persoane vaccinate.

Singura soluție pentru a ieși din pandemie rămâne vaccinarea.”