Android: Noua Problema Uriasa Descoperita pentru Telefoane

Android mascarici

Android este cel mai folosit sistem de operare de pe planeta in momentul de fata, si vorbim despre foarte multi oameni care il utilizeaza pe o gama foarte variata de telefoane in fiecare zi. Pentru ca Android este atat de popular, foarte multi hackeri dezvolta software care are menirea de a ii exploata vulnerabilitatile, iar astazi vorbim fix despre o problema serioasa de acest gen care afecteaza sute de mii de oameni, cel putin doar in momentul de fata.

Android este in continuare folosit de catre Huawei pentru telefoanele pe care le vinde, iar desi compania si-a facut un magazin separat de aplicatii, malware-ul a ajuns inclusiv acolo. Conform unei companii specializate pe dezvoltarea de solutii antivirus, se pare ca in magazinul de aplicatii al celor de la Huawei ar fi ajuns aplicatii care au fost infectate cu un malware pentru Android care are denumirea Joker, 10 aplicatii fiind identificate cu el.

Android: Noua Problema Uriasa Descoperita pentru Telefoane

Android era folosit de catre hackeri pentru a abona utilizatorii la servicii mobile premium fara ca acestia sa stie, iar asta pentru ca nu le erau afisate notificarile primite pentru confirmarea abonatilor. Aplicatiile infectate cu acest malware pentru Android erau gandite pentru a cere acces la notificarile care veneau in telefoane, ele fiind ascunse de oameni, si asa hackerii se abonau la pana la 5 servicii premium de la care primeau bani pentru ceea ce facea malware-ul lor.

Android nu are protectii implementate in mod nativ impotriva unor asemenea tipuri de atacuri, astfel ca utilizatorii sunt cei care trebuie sa aiba grija ce fac in telefoane pentru a nu avea probleme de acest gen. Google Play Store a avut eliminate toate aplicatiile in care s-a descoperit malware de acest gen, insa cei de la Huawei nu s-au grabit sa faca asta, desi mai mult ca sigur isi vor curata magazinul de aceste aplicatii pentru Android care vor raul oamenilor.

Android e un sistem de operare liber, insa unii profita de ceea ce este oferit pentru a exploata functionalitatile sale intr-un mod negativ, si a le face rau utilizatorilor obisnuiti.