Guvernul Romaniei: Ce se Intampla la 1 Iunie si Testele Pilot

Guvernul Romaniei spune ca la 1 iunie ne putem astepta la un plan de relaxari daca 35% din populatie va fi vaccinata pana in acel punct, si e posibil sa vedem anumite relaxari, insa totul depinde de numarul de persoane care vor fi vaccinate pana atunci.

Guvernul Romaniei spune deasemenea ca la Teatrul National si Opera Nationala ar putea avea loc teste pilot pentru a se vedea in ce masura va fi posibila reluarea evenimentelor cu persoane care au teste negative privind infectarea cu noul Coronavirus, sau sunt vaccinate.

“Da, este un plan de măsuri care arată cum vom reveni la normalitate. Nu revenim 100% la 1 iunie, asta este clar, dar vom arăta un prim pas, ce putem face când vom avea o rată de vaccinare de 35% și apoi putem să discutăm şi de pașii următori. Dar, vedeţi, este o condiționalitate și o spun de fiecare dată: nu se întâmplă fără vaccinare! Deci, revenirea la normalitate nu se poate face fără vaccinare! Este singura soluție. Am fost închiși anul trecut, două luni de zile, și nu am revenit la normalitate. Deci nu aceasta este soluția. Soluția este să ne vaccinăm.

Aş vrea să fie redeschis totul mai devreme, dar cred că sunt câteva propuneri în acest moment la Ministerul Culturii – știu că sunt avansate teste-pilot pentru Teatrul Naţional şi Opera Română. Vom vedea cum vor arăta în final.”