Ministerul Sanatatii: Obiectivul de Vaccinare pentru 1 Iunie ar Urma sa fie Atins

Ministerul Sanatatii obiectiv vaccinari 1 iunie

Ministerul Sanatatii spune, prin secretarul de stat Andrei Baciu, faptul ca pana pe 1 iunie ar urma sa fie atins obiectivul de vaccinare de 5 milioane de oameni, daca ritmulde imunizari va continua, sau va creste, si asa e posibil ca pe 1 iunie sa fie anuntate unele relaxari.

Ministerul Sanatatii spune ca e necesar ca minim 50.000 de persoane sa fie imunizate zilnic cu prima doza pana pe 1 iunie pentru ca obiectivul sa fie atins, dar cu nici 3 milioane de persoane vaccinate cu macar o doza pana acum, e clar ca e nevoie de mai mult.

“Suntem la următorul punct: avem 2,8 milioane de persoane vaccinate și trebuie să atingem acest target de 5 milioane de persoane vaccinate la începutul lunii iunii. Astăzi, de exemplu, au fost vaccinate 59.000 de persoane cu prima doză.

Avem, în jur de 40 de zile până la 1 iunie. Dacă avem 50.000 de persoane vaccinate cu prima doză în fiecare zi, în zece zile sunt 500.000 de persoane, în 40 de zile vor fi 2 milioane de persoane, deci suntem în grafic pentru atingerea acestui obiectiv.”