Guvernul Romaniei: Certificatul Verde este Implementat si in Romania

Guvernul Romaniei a confirmat in mod oficial faptul ca noul certificat verde european care va facilita deplasarile oamenilor in interiorul Uniunii Europene, va fi disponibil si pentru cetatenii romani care sunt vaccinati, el fiind implementat de catre STS.

Guvernul Romaniei spune ca noul certificat verde nu va fi util in Romania pentru ca nu se doreste crearea unei discriminari intre cetatenii romani, dar el va fi util la nivel european pentru a se evita carantinele, pentru ca oamenii sa poata avea acces la anumite facilitati, etc.

“Este un demers comun al mai multor instituții – Ministerul Sănătății, Ministerul Afacerilor Interne. Ministerul Afacerilor Externe, INSP şi STS; este un demers european și România a început de mai mult timp toate… mă rog, e un proces de pregătire mai amplu, sunt chestiuni tehnice la care trebuie lucrat.

Vorbim de certificatul verde folosit la nivel european. Deadline-ul e luat la nivel european, sunt discuții cu toate statele membre. Noi suntem aliniaţi, suntem în graficul… ceea ce fac și celelalte state membre.”