Samsung DOMINA Apple, Schimbarea foarte Importanta cu Huawei

Samsung revenire

Samsung a reusit sa domine compania Apple in primele trei luni ale anului 2021 in ecea ce priveste vanzarile de telefoane mobile, o situatie care nu e tocmai chiar atat de departe de ceea ce am vazut in cursul anilor trecuti. Samsung a revenit pe prima pozitie in topul producatorilor de telfeoane dupa ce in T4 2020 lucrurile n-au stat la fel de bine pentru companie, asta in timp ce Apple inregistreaza deasemenea o crestere a vanzarilor de telefoane.

Huawei nu merge totusi in aceeasi directie, compania chinezeasca iesind pentru prima oara din top 5 producatori de telefoane mobile,  sinu va mai reveni vreodata atat timp cat sanctiunile din SUA exista. Pe de alta parte, Xiaomi a inregistrat o crestere colosala a vanzarilor, de 61%, apropiindu-se extrem de mult de compania Apple in materie de vanzari, insa fiind totusi foarte departe de cei de la Samsung, care domina fara drept de apel topul.

Samsung DOMINA Apple, Schimbarea foarte Importanta cu Huawei

Samsung revenire telefoane

Samsung are singura aproape un sfert din toata piata de telefoane mobile, Apple ajungand la o cota de piata de 15%, in crestere cu 41% fata de anul 2020, iar in top mai avem OPPO si Vivo. Acest top 5 al celor mai mari producatori de telefoane mobile este dominat de companiile asiatice, Apple fiind singura companie occidentala prezenta acolo, in rest producatorii chinezi si Samsung fiind cei care inregistreaza vanzarile cele mai mari, iar asta spune foarte multe.

Samsung a reusit sa-si revina in ceea ce priveste vanzarile de telefoane mobile, iar asta profitand si de situatia celor de la Huawei, care au pierdut cam tot ceea ce au castigat in ultimii 10 ani. Nici macar subsidiara vanduta catre un consortiu din China nu a reusit sa se plaseze in top 5 producatori globali de telefoane mobile, cei de la Xiaomi, OPPO, Vivo reusind sa culeaga clientii care cumparau pana acum telefoanele celor de la Huawei, si nu doar in China.

Samsung se lupta cu forta serioasa pentru a ramane in topul producatorilor de telefoane, iar cei care spuneau ca ar putea deveni urmatoarea Nokia s-au inselat amarnic, cel putin deocamdata.