Guvernul Romaniei: Maratoanele Vaccinarii Organizate in Toata Tara

Guvernul Romaniei Maratoanele Vaccinarii Organizate Tara

Guvernul Romaniei a anuntat in mod oficial faptul ca o serie de maratoane pentru vaccinare sunt pregatite pentru a incepe in mai multe orase din tara, astazi fiind programat pentru a incepe cel care va avea loc in Bucuresti, ora 16:00 fiind cea de inceput.

Guvernul Romaniei spune deasemenea ca in urmatoarele saptamani vor avea loc alte maratoane pentru vaccinare in Targu Mures, Cluj-Napoca, Iasi sau Craiova, astfel ca foarte multi romani vor avea ocazia de a se vaccina in toata tara.

“DUPĂ TIMIȘOARA, URMEAZĂ ”MARATONUL VACCINĂRII – EDIȚIA BUCUREȘTI”
Cetățenii sunt așteptați la maratonul vaccinării din București, care se va desfășura începând cu 7 mai, ora 16:00, și se va încheia pe 10 mai, ora 8:00, la Sala Palatului și Biblioteca Națională. Cele două centre vor avea 50 de cabinete de vaccinare, vor fi deschise inclusiv noaptea, iar prezentarea la vaccinare se va putea face doar cu cartea de identitate, fără programare prealabilă.
Președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță: După Timișoara, șirul evenimentelor de acest gen continuă la nivel național, așa încât, pe lângă Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti, și celelalte universități de medicină și farmacie din Târgu Mureș, Cluj-Napoca, Iași, Craiova organizează astfel de evenimente în perioada 14-16 mai. Este un eveniment organizat în parteneriat cu comunitatea academică din Municipiul Bucureşti și autoritățile locale.
Rectorul UMF ”Carol Davila”, Viorel Jinga: Ne dorim să fie cât mai multe persoane vaccinate, acesta este scopul maratonului. Cei care se vaccinează acum, în cadrul maratonului vaccinării, vor face rapelul peste 3 săptămâni, în aceleași locații: Sala Palatului sau Biblioteca Națională. Aproximativ 1.200 de voluntari vor asigura vaccinarea 24 de ore din 24 în cele trei zile.