Valeriu Gheorghita: Copiii Vaccinati din Vara Impotriva Coronavirus

Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei de vaccinare in Romania, a afirmat ca in vara e posibil sa inceapa imunizarea copiilor impotriva Coronavirus, iar asta pentru ca Pfizer BioNTech a obtinut deja in Canada autorizarea pentru vaccinul sau.

Valeriu Gheorghita spune ca inclusiv in SUA e asteptata iminenta aprobare a unei autorizari similare, iar Agentia Europeana a Medicamentului ar urma sa ofere una similara, astfel incat din vara copiii cu varste cuprinse intre 12 – 15 ani sa poata fi vaccinati.

“Mai mult decât atât, după cum știm, compania BioNTech-Pfizer a depus toată documentația necesară la Agenția Europeană a Medicamentului în vederea obținerii a autorizării pentru grupa de vârstă 12-15 ani. Ne așteptăm ca în următoarele zile FDA să acorde această autorizare și foarte probabil că în perioada lunii următoare și Agenția Europeană a Medicamentului va elibera această autorizare, așa încât avem o perspectivă cât se poate de clară ca din această vară să putem vaccina și persoanele din grupa de vârstă 12-15 ani, care, evident, îşi doresc să se vaccineze, prin acordul părinților.”