WhatsApp: Oficial, Restrictii Impuse la 2 Miliarde de Oameni

WhatsApp restrictii

WhatsApp va incepe saptamana viitoare sa impuna o serie de restrictii pentru o parte dintre cele peste 2 miliarde de persoane care ii folosesc in fiecare luna platforma de mesagerie in intreaga lume. Totul face parte din setul de masuri pe care WhatsApp le impune impotriva celor care refuza sa accepte noii termeni si conditii de utilizare ai platformei, acestia urmand a intra in vigoare incepand cu data de 15 mai, si sunt obligatorii pentru utilizatorii din otata lumea.

WhatsApp a fost in centrul unui urias scandal la inceputul acestui an din cauza acestor termeni si conditii, insa compania a refuzat sa renunte complet la ei, astfel ca din 15 mai va incepe sa ii impuna cu strictete. WhatsApp spune ca in aplicatia din iPhone si Android va fi afisata din 15 mai o notificare precum cea din imaginea de mai jos, ea cerandu-le oamenilor sa accepte noii sai termeni si conditii de utilizare pentru platforma, fara ca aceasta sa poata fi inchisa.

WhatsApp: Oficial, Restrictii Impuse la 2 Miliarde de Oameni

WhatsApp restrictii aplicatie

WhatsApp va bloca posibilitatea de folosire a aplicatiei fara a accepta acei termeni, astfel ca utilizatorii sai vor putea sa accepte apelurile telefonice primite, sau sa raspunda la mesajele din conversatii. Accesarea unei notificari cu un mesaj de la un prieten va deschide conversatia respectiva si va permite continuarea discutiei, insa restul sectiunilor WhatsApp vor fi indisponibile pentru utilizatori, inclusiv daca deschid aplicatia fara sa acceseze o notificare.

WhatsApp va ramane practic cu doua functii de baza, insa doar daca oamenii sunt contactati, pentru ca altfel nu vor putea contacta pe oricine vor, ceea ce va enerva cu siguranta foarte multa lume. WhatsApp ia aceasta masura pentru ca nu toata lumea a acceptat noii termeni si conditii de utilizare pentru platforma sa, iar acceptarea lor e importanta pentru ca ii ofera companiei Facebook acces la unele date din platforma de mesagerie pe care o detine deasemenea.

WhatsApp va restrictiona si mai mult accesul la aplicatia sa peste alte cateva saptamani, dar deocamdata nu a fost stabilit vreun termen pentru cand anume vrea sa impuna si asta.