Indemnul Guvernului Romaniei pentru Vaccinarea Romanilor

Indemnul Guvernului Romaniei Vaccinarea Romanilor

Guvernul Romaniei, prin vocea primului-ministru, le recomanda tuturor romanilor sa se vaccineze pentru a putea incepe o noua viata dupa ce un numar suficient de oameni va fi imunizat impotriva Coronavirus ca parte a acestei campanii de vaccinare.

“După ce ieri am avut cifra record depăşită – 100.000 de persoane vaccinate într-o zi, astăzi suntem la 92.000 de persoane, dar mult mai important este că, începând de astăzi, în România, şi nu cred că există un alt exemplu în Europa, puteţi să mergeţi să vă vaccinaţi fără programare. Vă alegeţi centrul de vaccinare, mergeţi şi vă vaccinaţi. Este clar că acesta a fost efortul pe care am vrut să-l facem din partea guvernului, să ne asigurăm că avem dozele necesare ca toţi românii care vor să se vaccineze să se vaccineze fără să mai stea la coadă.

Am încredere că acest efort va fi apreciat şi mai ales că toţi vrem să revenim la normalitate cât mai repede. Cu cât ne vaccinăm mai repede, avem dozele, cu atât putem să revenim la viaţa normală, la o viaţă pe care o aveam înainte de pandemie. Acest centru va fi deschis până luni. Vă încurajez pe toţi, cei care încă nu v-aţi vaccinat, să veniţi să vă vaccinaţi. Am vorbit cu câțiva oameni care s-au vaccinat, experienţa este rapidă, totul se face rapid, uşor, nu staţi mult şi după aceea veţi vedea că începe o altă viaţă. Este important ce se întâmplă astăzi la Bucureşti. Avem centre şi în spitalele militare, ştiţi foarte bine că sunt deschise până luni, cred, sau marţi, şi acolo se vaccinează non-stop.

Şi vor mai urma astfel de evenimente şi cu siguranţă voi fi şi eu acolo să susţin aceste iniţiative pentru că doar aşa, doar prin astfel de evenimente putem să vorbim de un pas important de la 1 iunie în revenirea spre normalitate. N-o să fie revenirea totală, sută la sută, dar este un pas important. Şi veţi vedea că măsurile pe care le vom anunţa în curând, deciziile pe care le vom anunţa în curând vor arăta clar că România este pe drumul cel bun şi este mai aproape de normalitate.”