Ministerul Sanatatii: Nu vom avea 5 Milioane de Vaccinati pana la 1 Iunie

Ministerul Sanatatii Nu vom avea 5 Milioane de Vaccinati pana la 1 Iunie

Ministerul Sanatatii spune ceea ce a mai spus si alta lume pana in momentul de fata, si ceea ce v-am mai spus in alte articole, ca e imposibil sa se atinga 5 milioane de persoane vaccinate pana la 1 iunie pentru ca numarul de noi vaccinari zilnice e prea mic.

Ministerul Sanatatii nu ofera calcule, dar acum sunt 3.6 milioane de vaccinati, si e nevoie de inca 1.4 pana la 1 iunie, deci inca 21 de zile, si cateva ore, ne despart de acea data, si un simplu calcul matematic zice ca e nevoie de peste 60.000 de noi vaccinari cu prima doza zilnic pana acum, dar acum abia se fac 50.000.

Ministerul Sanatatii spune ca e posibil ca undeva pe la jumatatea lunii iunie sa avem 5 milioane de oameni vaccinati cu macar o doza, ceea ce e foarte probabil, si ca vom avea 10 milioane pana la 1 august, dar asta pare acum a fi extrem de improbabil.

“Este posibil ca până la mijlocul lunii iunie să avem cinci milioane de persoane care sunt vaccinate cu prima doză. Pentru a atinge imunizarea completă, este nevoie de două doze şi de un anumit interval de timp scurs de la a doua doză.

Nu este posibil în acest ritm de vaccinare să ajungem la 5 milioane până în luna iunie, până la mijlocul lunii iunie, dar este posibil să ajungem la 5 milioane cu prima doză şi prima doză conferă un oarecare grad de protecţie. a de clarat ministrul sanatatii la Prima TV.”