Raed Arafat: Cat mai Dureaza Starea de Alerta in Romania ?

Raed Arafat Cat Dureaza Starea Alerta Romania

Raed Arafat a vorbit astazi despre ridicarea starii de alerta din Romania, seful DSU spunand ca aceasta decizie nu a fost luata inca deoarece situatia ar fi total scapata de scub control fara o asemenea stare de alerta care permite limitarea anumitor activitati.

Raed Arafat spune ca fara stare de alerta nu s-ar mai putea impune restrictii in baza incidentelor, si totul ar reveni la normal, dar spune ca in urmatoarele saptamani populatia va afla mai multe despre cand ar putea fi ridicata starea de alerta, insa pana in august sigur nu va disparea decat daca se vaccineaza peste 10 milioane de romani.

“Starea de alertă nu s-a ridicat, pentru că noi ca să aplicăm măsurile și incidențele, în situația în care încă nu putem să spunem că situația este sub control… „ridicăm starea de alertă și tot”… Noi acum aplicăm niște măsuri într-o stare de alertă, nu suntem într-o stare de normalitate.

În secunda ridicării stării de alertă înseamnă că suntem într-o stare de normalitate. În starea de normalitate nu mai poți aplica anumite măsuri care le aplici sub starea de alertă, sau starea de urgență. a declarat Raed Arafat la DIGI 24.”