WhatsApp: Decizia Oficiala care Blocheaza o Schimbare Uriasa

WhatsApp temporar

WhatsApp este foarte aproape de a intra intr-un nou scandal colosal care ii vizeaza pe toti cei peste 2 miliarde de utilizatori din intreaga lume, si lucrurile devin tot mai complicate in aceasta perioada. Mai exact, cei de la WhatsApp au primit recent interdictie din partea Germaniei de a isi impune noii termeni si conditii impotriva utilizatorilor din tara, si a le bloca accesul la aplicatie daca ei decid sa nu accepte modificarile care au fost gandite pentru toata lumea.

WhatsApp spune ca decizia unei autoritati din Germania are la baza o intelegere gresita a felului in care urmeaza sa fie impusi termenii si conditiile noi, astfel ca va ataca in instanta decizia. Totusi, decizia luata in Germania e una temporara, cu valabilitate de 90 de zile, astfel ca institutia care a impus-o va merge la Uniunea Europeana cu o plangere pentru interzicerea termenilor si conditiilor in toate tarile care o compun, iar asta e o problema serioasa pentru companie.

WhatsApp: Decizia Oficiala care Blocheaza o Schimbare Uriasa

WhatsApp nu va putea obliga utilizatorii platformei sale sa accepte termenii si conditiile de utilizare sub amenintarea restrictionarii accesului la platforma, dar nici nu-i va putea impune chiar si fara ea. Indiferent daca utilizatorii accepta, sau nu, acesti termeni, decizia din Germania impiedica WhatsApp sa faca orice a mentionat in noii termeni, si daca de la Comisia Europeana va veni o decizie similara, atunci peste tot in Europa planurile Facebook vor fi date peste cap.

WhatsApp vrea sa impuna acesti termeni pentru ca Facebook sa poata face mai multi bani de pe urma utilizatorilor sai, eventual sa mai preia o parte dintre datele pe care le detine acum. Germania e singura tara din Uniunea Europeana in care WhatsApp are blocati fara drept de apel acest noi termeni, si e cam improbabil ca vreo alta sa aiba curajul de a face asa ceva, insa ramane de vazut daca si la nivelul Comisiei Europene va fi luata o decizie similara.

WhatsApp asteapta intre timp sa vada daca va reusi sa anuleze in instantele din Germania hotararea agentiei pentru protectia datelor, dar si daca se va depune o plangere la nivel european.