WhatsApp: Atacul Fara Precedent care Vizeaza iPhone, Android

WhatsApp nesiguranta

WhatsApp este in centrul unui atac fara precedent care vizeaza miliarde de utilizatori de telefoane cu sistem de operare iPhone si Android, compania americana fiind din nou in mijlocul controverselor. Mai exact, WhatsApp este atacata de catre cei de la Telegram din cauza faptului ca datele pe care cei care folosesc aplicatia in iPhone si Android pot fi accesate de catre oricine in momentul in care sunt salvate intr-un backup si incarcate in iCloud, Google Drive, etc.

WhatsApp nu a pornit disputa, ci Telegram, insa cei din urm au dreptate cand spun ca Apple si Google pot accesa datele din backup-urile facute din iPhone si Android, iar Facebook trebuie inclusa deasemenea pe lista. Desi acele backup-uri sunt transferate, teoretic, in mod criptat catre iCloud si Google Drive, ele nu sunt criptate cand pleaca din telefoane, deci ajung acolo si pot fi accesate de catre companii, sau oricine le descarca din servere.

WhatsApp: Atacul Fara Precedent care Vizeaza iPhone, Android

WhatsApp permite deasemenea reinstalarea backup-urilor in telefoane in baza unui numar de telefon fara a oferi vreo protectie pentru ele, acesta fiind un alt lucru reclamat de Telegram. Problema aceasat este una foarte veche, iar WhatsApp a gasit si o solutie pentru ea, o noua functie care ne va permite sa alegem ca toate backup-urile sa fie criptate in iPhone si Android inainte de a fi trimise catre iCloud, sau Google Drive, adica ceva ce trebuia oferit de la bun inceput.

WhatsApp lucreaza la aceasta solutie de cateva saptamani bune, insa pana acum nu o avem implementata in mod oficial, asa ca trebuie sa asteptam sa treaca prin procesul de testare in faza beta. Dupa ce se va intampla acest lucru, cei de la WhatsApp vor lansa totul in mod oficial pentru utilizatorii din intreaga lume, astfel ca datele din telefoanele iPhone si Android vor ramane salvate in mod criptat in iCloud si Google Drive, fara a putea fi accesate de cineva.

WhatsApp a intarziat destul de mult adoptarea acestui sistem de protectie pentru datele utilizatorilor iPhone si Android, insa iata ca intr-un final ofera si ceea ce e disponibil la alte platforme de foarte multa vreme.