Guvernul Romaniei: Relaxarile din 1 Iunie vor Veni pentru Romani

Guvernul Romaniei, prin vocea prim-ministrului Florin Citu, spune ca pe 1 iunie vor exista relaxarile promise in Romania de catre autoritati, chiar daca nu se ajunge la 5 milioane de romani vaccinati, asa cum era prezentat in trecut obiectivul principal de imunizare.

Guvernul Romaniei va aplica in continuare relaxari si de la 1 iunie pentru ca numarul de cazuri este foarte redus si in continua scadere, astfel ca vom avea parte de si mai multe beneficii incepand cu aceasta data in Romania, ceea ce este o veste excelenta.

“Putem să atingem 5 milioane, dar nu ăsta este, de fapt, obiectivul – să atingem o anumită cifră. Obiectivul este să depășim pandemia. Şi nu putem să depășim pandemia decât prin vaccinare. Faptul că am venit cu câteva măsuri mai rapid a fost tocmai pentru că ne-am vaccinat și am văzut că vaccinarea a dus la o reducere a ratei de pozitivare, sau de infectare.

Eu cred că românii au înțeles mesajul și se vor vaccina, în primul rând pentru sănătatea lor, pentru sănătatea familiilor lor, pentru a avea o viaţă mai bună. La 1 iunie vor exista relaxări.”