Guvernul Romaniei: Obiectivele de Vaccinare pentru Vara 2021

Guvernul Romaniei Obiectivele Vaccinare Vara 2021

Guvernul Romaniei a stabilit o serie de obiective pentru vaccinarea romanilor in vara anului 2021, iar conform informatiilor venite de la Valeriu Gheorghita, se pare ca e improbabil ca ele sa fie atinse pentru ca lumea nu se vaccineaza in numar suficient de mare.

Guvernul Romaniei ar vrea ca la 1 iunie sa aiba 5 milioane de romani vaccinati, cifra de 4 milioane fiind atinsa abia zi, 6 milioane pana in iulie, si 7 milioane pana in august, dar cu 30 – 40.000 de oameni vaccinati zilnic acum, e nevoie de o crestere a interesului pentru a se indeplini obiectivele.

“Nu CNSU stabilește țintele de vaccinare. Sunt cele 5 milioane de persoane până la finalul lunii mai, 6 milioane în iulie și 7 milioane în august, sper să nu greșesc. În toată țara, la nivel național vor fi centrele de vaccinare pentru grupa de vârstă 16 și 17 ani, evident doar în centrele care primesc vaccin de la Pfizer, 18 ani se vor putea prezenta în toate centrele, încă există indicație pentru toate vaccinurile și, în funcție de momentul acordării autorizării, se pot include și grupa de vârstă 12-15 ani.”