Valeriu Gheorghita: Procentul de Imunizare Impotriva COVID-19 in Romania

Valeriu Gheorghita Procentul Imunizare Impotriva COVID-19 Romania

Valeriu Gheorghita a dezvaluit ca in Romania exista un procent insemnat de romani care au imunitate in fata Coronavirus dobandita prin vaccinare si imbolnavire, aceasta fiind cuprinsa undeva intre 35% – 40%, adica uriasa in comparatie cu cee ce se inregistra la inceputul anului.

Valeriu Gheorghita spune ca in marile orase doar procentul de vaccinare ajunge la 40%, iar cu procentul de imunizare naturala probabil ca se ajunge la un procent care sa sustina ceea ce vedem de cateva saptamani incoace, adica o scadere radicala a numarului de cazuri noi.

“Uitându-mă la ritmul de vaccinare din ultimele două săptămâni şi în mod deosebit la numărul de persoane care s-au vaccinat cu doza unu, predicţia ne arată că este puţin probabil să ajungem la 5 milioane de persoane vaccinate la 31 mai, însă cu siguranţă în prima parte a lunii iunie vom ajunge la acest obiectiv.

Însă partea la care m-aş uita în mod deosebit este legată de evoluţia din punct de vedere al pandemiei, care este una foarte bună. România este în scenariul verde cu o rată medie de incidenţă a cazurilor de 0,71, ceea ce este foarte bine.”