WhatsApp: Schimbare Secreta Surpriza pentru iPhone, Android

WhatsApp cheie

WhatsApp este mereu in cautarea schimbarilor care sa le ofere utilizatorilor de telefoane iPhone si Android doar cea mai buna experienta posibila cand vine vorba despre folosirea dispozitivelor proprii. Mai exact, cei de la WhatsApp au cedat multor ani de cereri din partea utilizatorilor iPhone si Android din toata lumea, si recent au inceput sa implementeze posibilitatea de a face backup-uri criptate pentru conversatii.

WhatsApp ne ofera in sfarsit in iPhone si Android ceea ce ne doream de foarte multa vreme, si ceea ce treabuia sa vina inca de acum cativa ani pentru a-i linisti pe toti cei care asteptau mai mult de la platforma. Lucrul la aceasta functie pentru criptarea backup-urilor WhatsApp continua, iar compania din spatele aplicatiei a implementat recent o functionalitate noua care ne permite sa vedem cheia de criptare de 64 de caractere care ne protejeaza datele.

WhatsApp: Schimbare Secreta Surpriza pentru iPhone, Android

WhatsApp cheie decriptare

WhatsApp are in imaginea de mai sus prezentata o captura de ecran care ne arata meniul in care sunt vizibile aceste informatii, si puteti vedea cum va arata totul cand va fi pregatit de lansare. Separat de vizualizarea cheii de criptare pentru backup-urile salvate prin WhatsApp, compania americana ne permite deasemenea sa si recuperam parola folosita pentru a securiza backup-ul care va putea fi incarcat in iCloud si Google Drive pentru ca datele sa fie salvate.

WhatsApp va incerca sa ii convinga pe oameni sa nu-si lase backup-urile neprotejate si sa le cripteze, ceea ce implica si folosirea unei parole pentru a asigura siguranta lor suplimentara. Desigur ca pentru ca tot acest proces sa aiba succes, e nevoie ca oamenii sa si accepte sa faca asta, si sa treaca printr-un proces nu foarte simplu de a isi cripta backup-urile, apoi prin altul pentru a le decripta, ceea ce desigur ca nu toata lumea va face, in final.

WhatsApp nu ar fi stabilit pana acum o data la care vrea sa lanseze in mod public aceasta functionalitate, asa ca nu ne ramane decat sa asteptam si sa vedem care ii sunt planurile.