Orange si Anuntul Oficialului Telekom care Surprinde Total

Orange va finaliza anul acesta cumpararea diviziei fixe de servicii a celor de la Telekom, o viitoare componenta extrem de importanta pentru evolutia grupului de telecomunicatii din Romania. Anuntul privind aceasta decizie a venit ca o surpriza pentru multi, ca fiind ceva natural pentru altii, insa daca Orange vrea sa-si extinda reteaua, cei de la Telekom au cautat sa scape de divizia de servicii fixe pentru ca ar fi costat prea mult sa investeasca in ea pentru a concura cu DIGI Romania.

Orange cumpara de la Telekom o infrastructura fixa pe care grupul german a vandut-o pentru a nu investi in ea, deci practic francezii cumpara o retea pe care trebuie sa o imbunatateasca substantial. Dominique Leroy, membru in consiliul director al Deutsche Telekom, a spus ca DIGI Romania a generat o concurenta prea mare pentru Telekom in Romania, si in loc sa investeasca in imbunatatirea infrastructurii fixe, a decis sa o vanda catre Orange cat mai rapid.

Orange si Anuntul Oficialului Telekom care Surprinde Total

Orange probabil cumpara infrastructura fixa a celor de la Telekom la un pret foarte mic, mai ales ca Dominique Leroy a confirmat ca veniturile per utilizator generate de catre ea sunt mici. Fara a ajunge, probabil, la o concluzie logica a faptului ca investitiile in infrastructura fixa din Romania merita facute, cei de la Telekom au decis sa vanda divizia catre Orange, iar banii urmeaza sa fie folositi pentru investitii facute in alte tari, mai ales ca DIGI Romania nu e extinsa prin ele.

Orange va prelua milioane de clienti ai Telekom, si daca infrastructura are nevoie de investitii atat de mari incat grupul german a decis sa vanda in loc sa pastreze divizia fixa, atunci francezii au ceva bani de cheltuit. Afirmatiile facute de Dominique Leroy sunt totusi neobisnuite pentru ca Orange foloseste de ceva vreme infrastructura Telekom, si are rezultate chiar bune, asa ca e curios de ce aflam asta acum, si e posibil sa fie unele probleme nestiute inca.

Orange ar trebui sa finalizeze cumpararea diviziei de servicii fixe a celor de la Telekom undeva prin toamna acestui an, asa ca va fi interesant de vazut daca va fi spune ce fel de investitii va face.