Valeriu Gheorghita: Cati Romani s-au Imbolnavit de Fapt de Coronavirus

Valeriu Gheorghita a facut astazi un anunt care a surprins extrem de multe persoane, iar asta pentru ca el a dezvaluit faptul ca 6 milioane de romani ar fi fost infectati pana acum cu Coronavirus, si explicatia pentru aceasta cifra o aveti de la el mai jos.

Valeriu Gheorghita se bazeaza pe aceste informatii si cand spune ca 30% – 40% din populatia Romaniei are o forma de imunitate la Coronavirus, incluzand si cele 4 milioane de persoane vaccinate deja, unele dintre ele fiind infectate la un moment dat, fie ca au stiut, sau nu.

“Probabil că vorbim de circa șase milioane de persoane care au istoric de trecere din boală. Datele de la sfârșitul anului 2020, datele de seroprevalență ne arătau în perioada în care rata de incidență cumulată a cazurilor era de unu la mie, datele de seroprevalență arătau o rată de trecere prin boală de circa șase la mie, deci, practic, de șase ori mai mult. Sigur că această rată este o medie și nu reflectă în mod fidel ceea ce se întâmplă la nivelul fiecărei regiuni geografice.

Însă, județe precum Suceava, unde avem cea mai mică rată de acoperire vaccinală, stau foarte bine din punct de vedere al evoluției numărului de cazuri. O mare parte dintre persoanele din acel județ au trecut deja prin infecția cu SARS-CoV-2. Și este și unul dintre motive, cel puțin în cazul celor care știu că au trecut prin infecție, să amâne decizia de vaccinare.”