Raed Arafat: Regulile pentru Organizarea de Evenimente la Capacitate Maxima

Raed Arafat a explicat care sunt regulile pentru organizarea evenimentelor cu capacitate maxima, in interior, sau exterior, si spune ca organizatorii acestora sunt responsabili pentru verificarea participantilor pentru a vedea daca sunt vaccinati, sau nu.

Raed Arafat spune ca masura organizarii de evenimente la capacitate maxima se aplica doar in cazul in care persoanele care participa sunt vaccinate, in caz contrar organizatorul fiind cel care raspunde pentru persoanele nevaccinate.

“Organizatorul trebuie să se asigure; deci cel care face invitația, dacă decide că vrea să depășească procentul care este stabilit şi vrea să aibă capacitate maximă, atunci, la momentul lansării invitației, trebuie să spună: vă rugăm să aduceți documentul care dovedește că aţi fost vaccinat. Dacă cineva vine şi nu are acest document, normal că cel care este responsabil de organizare este persoana care răspunde de faptul că există o persoană care nu este vaccinată, pentru că şi la nunți, şi la sălile de sport, şi la evenimentele sportive, şi la orice eveniment, creșterea capacității este decizia a organizatorului.

Există un plafon până unde te duci fără să crești capacitatea şi atunci respecți regulile generale – testare, vaccinare, trecere prin boală – , dar dacă ai trecut la faza în care aduci oameni până la capacitate maximă, acolo soliciți, adică te ajungi la incidenţa la care trebuie să fie toată lumea vaccinată, atunci trebuie să te asiguri că persoanele au documentul care arată că au fost vaccinate. Asta înseamnă că la intrarea la eveniment pe bază de bilete, verifici biletul şi verifici că persoana are dovada vaccinării, poate să fie hârtia, poate să fie descărcarea pe telefon a dovezii că a fost persoana vaccinată.”