BRD Romania: ATENTIE! Alerta Oficiala pentru Toti Clientii

0

BRD Romania infiltrare

BRD Romania a emis o alerta oficiala pentru toti clientii sai din toata tara, si asta pentru ca le aduce in atentie o problema extrem de serioasa cu care oricare dintre ei se poate confrunta, si care le poate aduce probleme extrem de mari. Vorbim din nou despre malware-ul FluBot pentru Android, despre care v-am vorbit acum cateva saptamani, cand v-am spus ca e e gandit special pentru a ataca clientii bancilor, BRD Romania isi avertizeaza clientii.

BRD Romania le spune clientilor din toata tara sa fie extrem de atenti la SMS-urile pe care le primesc de la orice fel de numere necunoscute, si sa nu acceseze link-urile care sunt incluse in ele, indiferent ce li se spune. Malware-ul FluBot este raspandit prin mesaje de tip SMS care le spun oamenilor ca urmeaza sa primeasca un colet printr-o cunoscuta firma de curierat, si sunt indemnati sa acceseze un link pentru afla mai multe informatii despre el, dar BRD Romania spune ca totul e fals.

BRD Romania: ATENTIE! Alerta Oficiala pentru Toti Clientii

BRD Romania infiltrare clienti

BRD Romania le spune tuturor clientilor sa nu acceseze link-urile din acele mesaje pentru ca ele directioneaza utilizatorii de telefoane Android spre un website prin care li se cere sa instaleze o aplicatie care ar fi a firme de curierat care urmeaza sa livreze coletul. In realitate, acea aplicatie are malware-ul FluBot care infecteaza telefoanele Android pe care e instalata, el putand fura date de logare in conturi bancare, precum cele de la BRD Romania, iar de acolo hackerii pot fura si banii oamenilor.

BRD Romania mentioneaza in alerta sa ca tot acest proces are loc fara ca vreun client sa stie ceea ce se intampla in telefonul sau, iar asta pentru ca malware-ul a fost gandit intr-un asemenea mod incat fura toate datele fara ca noi sa stim. Aceasta este marea problema a malware-ului despre care ne alerteaza BRD Romania, datele si banii putand fi furate/ti in secret, iar clientii nu stiu cat de mare este paguba pana in momentul in care isi acceseaza conturile.

BRD Romania incearca sa isi protejeze clientii din toata Romania cu alertele de acest gen, si ar fi bine sa tineti cont de ele pentru ca va pot ajuta sa evitati pierderile substantiale de bani din cauza atacurilor de acest gen.