Android: Premiera pentru Telefoane cu Problema foarte Grava

Android gameri

Android inca este cel mai folosit sistem de operare pentru telefoanele mobile din intreaga lume, el avand miliarde de utilizatori in intreaga lume in momentul de fata, dar asta il face si o mare tinta pentru hackeri. Android are utilizatorii vizati in mod constant de campanii de distributie de malware si virusi, iar una a fost descoperita in premiera de catre cei de la Kaspersky, si asta pentru ca pana acum atacurile de acest gen erau facute pe PC-uri.

Android este vizat in momentul de fata de o campanie de infectare cu malware care are in centru gamerii din intreaga lume, si de aici vine premiera pentru ca pana acum erau vizate PC-urile de asemenea malware. Conform celor de la Kaspersky, malware-ul care este folosit acum pentru Android cauta date de logare ale utilizatorilor in jocurile pe care le folosesc in viata de zi, cu zi, iar dupa ce sunt obtinute, sunt facute achizitii in jocuri pentru obiecte virtuale.

Android: Premiera pentru Telefoane cu Problema foarte Grava

Android a avut descoperit primul malware de acest gen care viza jocul PUBG pentru a fi furate datele de logare ale oamenilor, dupa aceea fiind facute achizitii direct din joc pentru obiecte virtuale. Separat de datele de logare pentru jocuri, acest malware fura inclusiv datele de logare pentru Facebook, Twitter, GMail, sau alte retele de socializare, deci vorbim despre un atac foarte serios care ar trebui sa faca utilizatorii foarte atenti la ceea ce fac in telefoane.

Android protejeaza in mod normal utilizatorii de atacuri de acest gen, pana in momentul in care oamenii instaleaza aplicatii din surse necunoscute si le acorda permisiuni sa faca orice vor ele in telefoane. Din acel punct securitatea oamenilor dispare, iar malware-ul poate sa faca orice vrea in Android, si asa se ajunge sa fie cheltuiti bani in aplicatii pe obiecte virtuale de care utilizatorii nu au in realitate nevoie, problemele fiind foarte serioase.

Android nu poate oferi protectie pentru oameni atat timp cat ei nu respecta regulile obisnuite de evitarea a instalarii aplicatiilor din surse necunoscute si acordarea de permisiuni care n-ar trebui acordate.