Vodafone: Oficial, ce face in Secret pentru Milioane de Romani

Vodafone expansiune

Vodafone este unul dintre cei mai mari operatori de telecomunicatii din Romania in momentul de fata, compania acand milioane de clienti in toata tara, iar pentru ei vine o veste grozava oficiala astazi. Se pare ca in secret, cei de la Vodafone isi extind reteaua 5G in diverse zone din tara, compania confirmand pentru un client pe reteaua de socializare Facebook ca are acum acoperire inclusiv in Buzau, desi in harta sa de acoperire nu apare deocamdata asa ceva.

Vodafone a realizat o adevarata premiera in Romania cu doar doi ani in urma cand a fost primul operator de telecomunicatii din tara noastra care a decis sa lanseze o retea 5G pentru clientii proprii. De atunci nu a mai spus mare lucru in legatura cu aceasta infrastructura, astfel ca nu s-au stiut prea multe despre ceea ce se intampla, insa iata ca acum lucrurile se schimba, iar Vodafone continua sa-si extinda infrastructura, in ciuda iminentei adoptari a noii legi 5G.

Vodafone: Oficial, ce face in Secret pentru Milioane de Romani

Vodafone are acum acoperire la Buzau pentru reteaua 5G, si cel mai probabil e foarte redusa, insa daca un client a reusit sa se conecteze undeva la ea, e clar ca vorbim despre intentia de a o extinde. Deocamdata nu se stie clar in ce alte zone din tara si-a mai extins Vodafone reteaua, insa probabil vorbim si despre alte orase mai mari unde exista si mai multi clienti care au telefoane 5G disponibile pentru a se conecta la aceasta retea.

Vodafone ar putea face un anunt oficial privind extinderea continua a retelei sale dupa ce va fi votata legea 5G, si va fi organizata inclusiv licitatia pentru frecventele infrastructurii care va fi folosita in Romania. E de asteptat ca Vodafone sa aiba una dintre cele mai mari acoperiri din tara, si performante foarte bune, mai ales daca decide sa nu foloseasca prea multe echipamente de la Huawei, care oricum vor trebui inlocuite in cativa ani din cauza legii 5G.

Vodafone va anunta oficial totul la momentul potrivit, insa acum se pare ca inclusiv cei din Buzau au acces la o retea 5G a operatorului de telecomunicatii din tara noastra.