Alexandru Rafila: Nu mai Exista Transmitere Comunitara a Coronavirus

Alexandru Rafila Nu Exista Transmitere Comunitara Coronavirus

Alexandru Rafila, celebrul doctor care a furnizat o multitudine de informatii importante romanilor in perioada pandemiei de Coronavirus, afirma ca in tara noastra nu mai exista transmitere comunitara a virusului, avand in vedere numarul mic de cazuri din aceasta perioada.

Alexandru Rafila afirma ca in ciuda acestui lucru, trebuie sa fim in continuare foarte vigilenti pentru ca un nou val al pandemiei poate lovi oricand tara noastra, astfel ca nu trebuie sa credem ca normalitatea “e dupa colt”, pentru ca realitatea este complet diferita.

“La 130-150 de cazuri nu mai e transmitere intercomunitară a infecției în România. Chiar dacă cifrele sunt subevaluate, 500 de cazuri pe zi la nivel național nu înseamnă transmitere comunitară, e una sporadică. Trebuie să înțelegem că în România au circulat mai puțîn variantele mutante, cu excepția variantei din Marea Britanie.

Dacă încet-încet apar cazuri cu o variantă cu transmisibilitate mai mare, de exemplu varianta indiană are 40-50% transmisibilitatea mai rapidă decât varianta clasică, atunci putem să spunem că reapare transmiterea comunitară. a declarat Alexandrul Rafila la DIGI 24.”