Calea Lactee: Cercetatorii Uluiti, ce au Crezut Imposibil

Calea Lactee gazele

Calea Lactee este sursa de uimire si facinatie in mod constant pentru cercetatorii din intreaga lume, iar astazi vorbim despre o noua observare incredibila facuta de catre oamenii de stiinta. Mai exact, in 2014 oamenii de stiinta au observat cu foarte mare mirare cum un foarte mare nor de gaze s-a plimbat pe langa gaura neagra din centrul galaxiei Calea Lactee si nu a fost inghitit complet de aceasta, asa cum se asteptau ei sa se intample in realitate.

Calea Lactee a avut centrul sau vizitat de un nor de gaze care are denumirea G2, acesta plimbandu-se surprinzator de aproape de gaura neagra fara a se intampla nimic cu el, si acum cercetatorii cred ca acolo nu ar fi o gaura neagra. 7 ani au trecut de la eveniment si pana in momentul de fata, insa in ciuda acestui lucru oamenii de stiinta n-au putut determina cu precizie daca gaura neagra din centrul galaxiei Calea Lactee nu e de fapt o zona cu materie neagra.

Calea Lactee: Cercetatorii Uluiti, ce au Crezut Imposibil

Calea Lactee are zone cu materie neagra in ea, conform oamenilor de stiinta, chiar daca pana acum ei n-au reusit sa observe vreuna, si o teorie spune ca in zona centrala din galaxie s-ar afla asa ceva. O alta teorie spune ca acel nor de gaze ar avea in centrul sau cel putin o stea care l-a mentinut intact in timp ce s-a deplasat aproape de punctul central din galaxia Calea Lactee fara a fi dezintegrat de ceea ce se credea a fi o gaura neagra supermasiva.

“În vara anului 2014, astronomii au urmărit cu mare anticipație cum un nor de gaz, cunoscut sub numele de G2, se învârtea periculos de aproape de o gaură neagră supermasivă din centrul Căii Lactee. Scânteile nu au zburat și nici nu s-a produs o frenezie alimentară. În schimb, G2 a fost blocat de nevătămat, supraviețuind ceea ce astronomii credeau că ar fi o experiență aproape de moarte.”

Calea Lactee are foarte multe secrete, iar ceea ce s-a vazut in 2014 in legatura cu acest nor de gaze, si explicat abia acum, este cu adevarat surprinzator din toate punctele de vedere. Oamenii de stiinta au multe teorii, insa nicio explicatie clara cu privire la ceea ce s-a intamplat cu acel nor de gaze care a trecut prin centrul galaxiei Calea Lactee si a ramas intact, astfel ca vorbim despre necesitatea de a mai descoperi alte informatii despre ceea ce e acolo.

Calea Lactee ce cateva gauri negre presupus a fi descoperite de catre oamenii de stiinta, insa cel mai probabil mai exista multe altele care inca n-au fost observate de catre ei.