COVID-19: Pericolul privind Expunerea Persoanelor Nevaccinate la Infectare

COVID-19 Pericolul Expunerea Persoanelor Nevaccinate Infectare

Pericolul pentru persoanele nevaccinate impotriva COVID-19 este prezentat mai jos de catre secretarul de stat Andrei Baciu, el aratandu-ne cate persoane sunt expuse infectarii la actuala rata de vaccinare din randul populatiei din Romania, vs imunitatea colectiva.

Problema este ca in cazul tulpinii indiene nu s-ar mai aplica acel procent de 70%, din cauza contagiozitatii sale ridicate, si ar fi nevoie de un procent de 83% pentru protejarea colectiva a oamenilor prin vaccinare impotriva Coronavirus.

„Pentru că mulți m-ați întrebat cum ne ajută vaccinarea și de ce este important ca prin centrele de vaccinare să treacă un număr cât mai mare de persoane, v-am pregătit două situații.
Într-un grup cu 10 persoane avem o rată de vaccinare de 70%
– 7 persoane vaccinate;
– 1 persoană a trecut prin boală și încă mai are anticorpii post-COVID19;
– alte 2 persoane sunt nevaccinate, din care una este infectată cu SARS-COV2 – asimptomatică.
În acest grup, riscul de a se infecta și de a dezvolta o formă severă a bolii este pentru 1 persoană din grup, adică cea care nu are anticorpii care luptă cu acest virus.
În alt grup, tot cu 10 persoane, rata de vaccinare este de doar 30%
– 3 persoane vaccinate;
– 1 persoană a trecut prin boală și încă mai are anticorpii post-COVID19;
– alte 6 persoane nevaccinate, din care una este infectată cu SARS-COV2 – asimptomatică.
În acest grup, riscul de a se infecta și de a dezvolta o formă severă a bolii este pentru 5 persoane din grup, adică cele care nu au anticorpii care luptă cu acest virus.
Studiile făcute de-a lungul timpului au arătat că în cazul celor inoculați, chiar dacă intră în contact cu virusul, probabilitatea de a-l transmite mai departe este foarte mică, iar șansele să dezvolte forme severe ale bolii sunt la fel de mici. Acesta este motivul pentru care ne dorim să ajungem la o rată de vaccinare cât mai mare. Doar în acest fel putem scăpa de acest virus!
Vă îndemn pe toți să vorbiți cu prietenii voștri, cu colegii voștri, cu rudele sau vecinii! Este important ca toți să se informeze din surse sigure.”