Android: Oficial, Decizia Google pentru Milioane de Oameni

Android alternative

Android este cel mai folosit sistem de operare din intreaga lume, nu trebuie sa va mai spun acest lucru, iar cei de la Google au luat o decizie extrem de importanta despre care ar trebui sa stie toata lumea. Mai exact, compania Google a hotarat ca in urmatoarele luni sa faca o schimbare colosala pentru modul in care utilizatorii de telefoane cu sistem de operare Android vor alege motorul de cautare pe care-l vor folosi in browsere pentru cautari pe web.

Android are aceasta schimbare uriasa facuta de catre Google in urma unei obligatii impuse de catre Comisia Europeana, initial compania americana gandind usor diferit lucrurile. Mai exact, cei de la Google au decis sa le permita competitorilor motorului propriu de cautare sa liciteze pentru o pozitie prioritara in ecranul care apare in Android pentru a alege motorul de cautare predefinit pentru utilizatori, dar aceasta strategie a fost schimbata pana la urma.

Android: Oficial, Decizia Google pentru Milioane de Oameni

Android va avea afisate motoarele de cautare in acest meniu de optiuni fara ca vreuna dintre companiile competitoare ale Google sa plateasca vreun ban pentru afisarea preferentiala, ceva ce vine ca o mare surpriza. Se pare ca o noua lege la care Comisia Europeana ar lucra in momentul de fata ar impune ca acest lucru sa se intample gratuit, iar Google face totul in Android inainte ca legislatia din Uniunea Europeana o va obliga sa ofere asta pe telefoane.

“Acum facem unele modificări finale la ecranul de alegere, inclusiv pentru a face participarea gratuită pentru furnizorii de căutare eligibili. De asemenea, vom crește numărul furnizorilor de căutare afișați pe ecran.”

Android este cel mai folosit sistem de operare pentru telefoane din intreaga lume, iar Google Search este cel mai folosit motor de cautare, dar si cel mai util dintre toate. Chiar daca Google va oferi mai multe optiuni pentru utilizatorii Android cand vine vorba despre alegerea motorului de cautare predefinit, realitatea este ca majoritatea vor alege oricum Google Search pentru ca acolo gasesc oricum informatiile cele mai bune pentru ceea ce cauta.

Android nu e singurul sistem de operare in care ar trebui sa vedem o schimbare de acest gen, iOS putand fi deasemenea modificat de Apple pentru a oferi optiuni similare.