Guvernul Romaniei: Preotii se vor Implica in Promovarea Vaccinarii

0

Guvernul Romaniei preoti vaccinare

Guvernul Romaniei a afirmat, prin prim-ministrul Florin Citu, ca preotii se vor implica in campania de vaccinare din Romania, astfel ca ei vor merge impreuna cu caravanele mobile de vaccinare in mediul rural pentru a convinge oamenii sa se imunizeze.

Guvernul Romaniei incearca sa creasca numarul de persoane imunizate in fiecare zi dupa ce numarul persoanelor vaccinate cu prima doza a scazut substantial in ultima perioada, si e posibil sa scada inclusiv mai mult din lipsa de interes a romanilor.

“Astăzi am avut o întâlnire cu reprezentanții cultelor religioase din Sibiu, recunoscute la nivel național. Avem nevoie de sprijinul lor pentru campania de vaccinare. Discuția a fost foarte bună, aici, la nivelul județului Sibiu. Vor fi caravane la nivel local, mai ales în mediul rural, iar preoții vor să se implice.

Au avut o solicitare: să existe materiale de informare de unde cetățenii să se informeze despre vaccinare înainte de a alege să se imunizeze. Aș vrea să atrag atenția asupra unei remarci a unui reprezentat al cultelor, în această discuție.

Pentru credincioși este foarte importantă puterea exemplului. Dacă preotul este vaccinat, capătă încredere și enoriașii în vaccin. Sper ca exemplu județului Sibiu să fie preluat de toate județele. Avem nevoie de Biserica Ortodoxă Română și de toate cultele în campania de vaccinare.”