Aproape 10 MIlioane de Doze de Vaccin Pfizer BioNTech Primite de Romania

Aproape 10 MIlioane de Doze de Vaccin Pfizer BioNTech Primite de Romania

Aproape 10 milioane de doze de vaccin Pfizer BioNTech au fost primite de catre Romania pana in momentul de fata, o cifra impresionanta care ne arata ca in ciuda problemelor de la inceputul anului, companiile farmaceutice au reusit totusi sa mentina o productie constanta, si sa o creasca.

Romania a folosit doua treimi dintre aceste doze pentru imunizarea romanilor, iar peste 3 milioane stau in spatiile de depozitare pentru a fi folosite, sau cel mai probabil pentru a fi vandute la un moment dat din moment ce intentia de vaccinare este foarte redusa in aceasta perioada.

“Dozele vor fi livrate țării noastre în două tranșe, astfel că o parte vor ajunge luni pe aeroportul din Otopeni, iar marți pe aeroportul din Cluj-Napoca.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele fiind distribuite după cum urmează:

Până la acest moment, țara noastră a recepționat 9.968.849 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 6.774.826 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

În centrele de vaccinare dozele se distribuie conform solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.”