Guvernul Romaniei: Startul Programului Orasul Vaccineaza Satul

Guvernul Romaniei Startul Programului Orasul Vaccineaza Satul

Guvernul Romaniei a anuntat in mod oficial faptul ca va fi lansat programul Orasul Vaccineaza Satul, unul care a fost gandit cu ceva timp in urma de catre autoritatile din tara noastra pentru a creste ritul vaccinarilor in toata tara.

Guvernul Romaniei spune ca de saptamana viitoare va fi pus in aplicare acest plan dupa ce numarul de vaccinari in randul romanilor a scazut substantial in ultimele saptamani, asa ca e nevoie de o schimbare majora de directie.

“Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare: Autorităţile vor pune în aplicare, începând de săptămâna viitoare, un plan de acțiune pentru dezvoltarea conceptului ‘Orașul vaccinează satul’, vizând prezenţa de echipe de vaccinare în 2.862 de comune până la finalul lunii iulie. Planul de acțiune va fi publicat inclusiv pe platforma vaccinare-covid.gov.ro şi va fi comunicat în mod oficial autorităților locale, pentru a se cunoaște calendarul activităților.

Andrei Baciu, vicepreședinte CNCAV: România este în grafic cu procedurile pentru implementarea certificatului verde digital începând cu 1 iulie. Regulamentul european care prevede introducerea acestui certificat a intrat în vigoare astăzi, după publicarea în Jurnalul Oficial al UE, urmând ca Guvernul să adopte actele normative necesare pentru implementarea lui. În prezent, se lucrează la platforma informatică, de unde se vor putea descărca certificatele digitale.

De asemenea, ca urmare a finalizării evaluării eficienței centrelor de vaccinare, coordonatorul campaniei de vaccinare a propus o serie de măsuri pentru o mai bună coordonare a resurselor din aceste centre.
Până la acest moment, au fost imunizați 13.391 de copii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani, cei mai mulți în Bucureşti – 3.152 şi în judeţele Cluj – 1.173, Ilfov – 631 şi Timiș – 615.”