DIGI Mobil: Decizia Importanta, Efect pe Milioane de Clienti

DIGI Mobil efect

DIGI Mobil a luat si mentine o decizie foarte importanta care are impact pentru milioane de clienti din toata Romania, si vorbim despre ceva care e greu de rezolvat in climatul actual. Cei de la DIGI Mobil au decis acum mai bine de un an de zile sa opreasca investitiile in extinderea retelei 5G din Romania, fiind pentru o buna perioada de timp operatorul cu cea mai mare acoperire din tara noastra, abia in 2021 fiind depasiti de catre cei de la Orange.

DIGI Mobil a surprins foarte multa lume cu decizia initiala de a aloca resurse substantiale pentru acest proiect, si l-a extins foarte rapid pana in momentul in care pandemia de Coronavirus a afectat serios Romania. Totusi, nu pandemia de Coronavirus a fost motivul principal din cauza caruia DIGI Mobil si-a oprit investitiile in 5G, ci lipsa unei licitatii pentru frecventele 5G dedicate retelelor din Romania si incertitudinile privind echipamentele de telecomunicatii ale Huawei.

DIGI Mobil: Decizia Importanta, Efect pe Milioane de Clienti

DIGI Mobil si-a oprit investitiile in reteaua sa 5G de peste 1 an de zile, sau cel putin asta da de inteles prin website-ul sau, iar pana in toamna e improbabil sa le reia pentru ca licitatia frecventelor 5G inca e departe. Abia prin toamna ar putea sa aiba loc aceasta licitatie, iar DIGI Mobil sa stie clar ce frecvente va putea folosi pentru retelele sale 5G, dar mai important, si ce fel de echipamente vor fi aprobate de catre CSAT pentru utilizare in Romania, conform noii legi 5G.

DIGI Mobil are deja destule echipamente Huawei in reteaua sa 5G, si va trebui sa renunte la unele dintre ele in decursul urmatorilor ani pentru a le inlocui cu altele sigure, de la producatorii aprobati de CSAT. Huawei nu are sanse de a avea echipamentele aprobate de catre CSAT pentru utilizare in Romania, astfel ca DIGI Mobil va trebui sa aleaga de la alti furnizori echipamente care ar putea fi mai scumpe, dar care ar trebui sa fie sigure.

DIGI Mobil lasa intre timp reteaua 5G in zonele in care a fost extinsa pana in aprilie 2020, dar pe masura ce apar mai multe telefoane 5G ieftine, creste si interesul clientilor pentru aceste retele, deci va trebui sa reia investitiile.