Noi Doze de Vaccin AstraZeneca, Vaxzevria, au Ajuns in Romania

Doze Vaccin AstraZeneca, Vaxzevria, Ajuns Romania

Noi doze de vaccin AstraZeneca, Vaxzevria, au ajuns in Romania, autoritatile anuntand ca 208.800 de unitati au fost livrate pentru a fi folosite la imunizarea populatiei, desi cel mai probabil vor fi revandute, sau donate, in cateva saptamani.

“208.800 doze de vaccin Vaxzevria vor ajunge mâine, 22 iunie a.c., la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în București pe cale terestră.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național. Centrul Național de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea națională care are competență în domeniul medicamentului de uz uman.

Până în prezent, țara noastră a recepționat 3.165.200 doze de vaccin produse de compania farmaceutică AstraZeneca, iar începând cu data de 15 februarie, 835.780 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.”