WhatsApp: Anuntul Oficial care Vizeaza Miliarde de Telefoane

WhatsApp straturi

WhatsApp a publicat un nou anunt oficial care vizeaza miliarde de telefoane din intreaga lume, compania americana incercand sa ajunga la cat mai multi oameni cu ceea ce transmite acum. Cei de la WhatsApp insista cu faptul ca toate mesajele care sunt transmise prin intermediul platformei sale sunt 100% criptate si nu pot fi interceptate de catre cineva, o realitate pe care nu toata lumea o crede din cauza numeroaselor scandaluri in care e implicata Facebook.

WhatsApp insista totusi sa ii faca pe utilizatorii din intreaga lume sa inteleaga faptul ca platforma de mesagerie este totusi una care incearca sa le ofere ceva complet diferit, si mult mai sigur. WhatsApp spune ca exista mai multe straturi de protectie pentru securizarea mesajelor pe care oamenii le trimit folosindu-si telefoanele cu iPhone si Android, iar multumita lor ar trebui sa fim siguri de faptul ca nimeni nu va putea intercepta vreunul dintre aceste mesaje la vreun moment dat.

WhatsApp: Anuntul Oficial care Vizeaza Miliarde de Telefoane

WhatsApp spune ca pentru platforma sa foloseste un nivel de criptare care este unul dintre cele mai bune implementate de catre platformele similare care ofera posibilitatea de a trimite mesaje intre telefoane mobile. Compania ilustreaza mai jos cum ar trebui sa arate straturile de protectie de care se bucura utilizatorii care-i folosesc platforma de mesagerie in momentul de fata, insa chiar si asa, nu multa lume e convinsa ca WhatsApp e atat de sigura.

WhatsApp nu a avut tocmai un istoric menit sa le dea oamenilor increderea in faptul ca serviciile pe care le ofera sunt atat de sigure, iar faptul ca este detinuta de catre Facebook e un motiv in plus de neincredere. E probabil ca WhatsApp sa nu poata vreodata sa convinga oamenii ca mesajele pe care le trimit nu pot fi interceptate, mai ales ca diverse companii, si chiar agentii guvernamentale, au confirmat ca pot face acest lucru, deci neincrederea persista.

WhatsApp implementeaza in mod constant schimbari care ar trebui sa ofere siguranta mai mare pentru mesajele trimise de catre utilizatori, dar oamenii raman totusi neincrezatori in multe dintre mesajele transmise.