DIGI, Orange, Vodafone, Telekom: Problemele Majore Confirmate Oficial

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom incidente

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom sunt principalii operatori de telecomunicatii din Romania, iar dupa cum prea bine stiti deja ei nu sunt lipsiti de probleme, insa acum vorbim despre cateva care sunt recunoscute in mod oficial. Mai exact, cei de la ANCOM au confirmat in mod oficial o serie de probleme serioase care au fost detectate in cursul anului 2020 in retelele DIGI, Orange, Vodafone, Telekom, si vorbim despre un raport privind problemele de securitate cele mai mari inregistrate.

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom au inregistrat in 2020 cu 28% mai putine incidente de securitate cu impact semnificativ, ceea ce desigur ca este o veste foarte buna pentru clientii din Romania. Mai mult decat atat, conform datelor centralizate de catre ANCOM de la DIGI, Orange, Vodafone, Telekom, durata incidentelor a fost mai mica decat in anul 2019, dar si numarul clientilor afectati a fost deasemenea mai mic, si acesta poate fi un efect al pandemiei si masurilor de limitare a deplasarilor.

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom: Problemele Majore Confirmate Oficial

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom incidente securitate

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom au raportat in 2020, impreuna cu alti 3 furnizori de servicii de comunicatii electronice, un total de 575 de incidente de securitate cu un impact semnificativ asupra securitatii si integritatii retelelor proprii. Dintre toate acestea, DIGI, Orange, Vodafone, Telekom, impreuna cu restul, au raportat ca problemele cele mai mari s-au inregistrat la serviciile de internet mobil impreuna cu cele de telefonie mobila si SMS, ceea ce desigur ca era de asteptat.

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom au raportat semnificativ mai putine incidente de securitate cu serviciile de internet fix, televiziune fixa, sau telefonie fixa, ceea ce din nou e normal, in cazul acestora fiind in general probleme mai mici. DIGI, Orange, Vodafone, Telekom incearca in fiecare an sa reduca substantial numarul de incidente de securitate cu care se confrunta clientii sai din toata Romania, insa desigur ca nu intotdeauna si reusesc sa ii protejeze pe clientii din tara.

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom fac investitii anuale in software si echipamente menite sa reduca substantial riscul incidentelor de securitate, dar e imposibil sa faci ceva care sa fie in totalitate sigur.