Guvernul Romaniei: Vaccinarea Reduce Transmiterea de la Prima Doza

Guvernul Romaniei Vaccinarea Reduce Transmiterea Prima Doza

Guvernul Romaniei transmite un mesaj foarte important pentru toti romanii din toata tara si spune ca daca acestia aleg sa se vaccineze, ajung sa isi protejeze persoanele dragi chiar de la prima doza pe care o primesc, transmiterea fiind substantial redusa.

Guvernul Romaniei face aceasta informare in contextul in care numarul celor care se vaccineaza este tot mai redus in ultimele luni, si se estimeaza ca va mai scadea din cauza situatiei bune prin care trece tara noastra, inainte ca valul 4 sa loveasca in toamna.

“Vaccinarea limitează semnificativ transmiterea virusului încă de la prima doză!
Persoanele vaccinate au șanse de aproape 2 ori mai mici de a transmite virusul celor cu care locuiesc (probabilitatea de transmitere a fost cu 40-50% mai mică în locuințele pacienților infectați la minim 21 de zile de la prima doză).
93% din persoanele din studiu au primit doar prima doză de vaccin în momentul analizei. Este de așteptat ca eficiența să fie și mai mare după doza de rapel.
Datele din studiu provin din Marea Britanie unde vaccinarea se face cu Comirnaty (BioNTech/Pfizer) și Vaxzevria (Oxford/AstraZeneca).
*Datele prezentate sunt din studiile efectuate în Marea Britanie. În această țară vaccinarea a început mai devreme și au fost administrate vaccinurile AstraZeneca și Pfizer. Având în vedere faptul că vaccinurile Johnson&Johnson și Moderna sunt asemănătoare vaccinurilor AstraZeneca și Pfizer, acestea au probabil o eficiență similară. Este extrem de important să efectuăm schema completă de vaccinare pentru o protecție optimă.”