Apple: Milioane de TB de Date iCloud stocate in Serverele Google

Apple Milioane de TB de Date iCloud stocate in Serverele Google

Apple ar stoca 8 milioane de terabytes, TB, de date din iCloud in serverele Google, cantitatea fiind incredibil de mare, si nu se stie daca este vorba despre totalitatea datelor din platforma cloud a companiei din Cupertino, sau daca e vorba doar despre o parte.

Apple are centre de date proprii in care stocheaza datele clientilor sai, insa cu sute de milioane de oameni care folosesc iCloud in fiecare zi, e normal sa aiba nevoie si de ajutorul altor companii pentru a gazdui cantitati atat de mare de date ale clientilor sai.

Apple ar urma sa cheltuie nu mai putin de 300 de milioane de dolari pe serviciile cloud ale celor de la Google, cu 50% mai mult decat in 2020, fiind cel mai mare client persoana juridica pe care competitoarea sa il are in momentul de fata, si asta nu e ceva de neglijat.

Apple foloseste nu doar inrastructura cloud a celor de la Google pentru iCloud, sau alte servicii pe care le ofera, ci inclusiv infrastructura Amazon, astfel ca datele clientilor sai ajung in serverele mai multor companii, insa desigur in deplina siguranta, pana la urma.

Apple nu a spus pana acum ceva in legatura cu faptul ca stocheaza milioane de TB de date ale clientilor in serverele Google, poate si in cele ale Amazon, insa era de asteptat ca asa ceva sa se intampla din moment ce are sute de milioane de clienti care-i folosesc serviciile.