Guvernul Romaniei: Pitesti are Raspandire Comunitare a Variantei Delta a Coronavirus

Guvernul Romaniei Pitesti Raspandire Comunitare Variantei Delta Coronavirus

Guvernul Romaniei a anuntat astazi, prin INSP, faptul ca in Pitesti si cateva localitati limitrofe, exista transmitere sustinuta a variantei Delta a Coronavirus, cea care a crescut intr-o luna de 10 ori numarul de cazuri noi din Marea Britanie, si care a adus lockdown partial in Lisabona, plus restrictii de circulatie in alte zone din Portugalia.

Guvernul Romaniei ne spune, practic, faptul ca raspandirea variantei Delta a Coronavirus, cea mai contagioasa de pana in momentul de fata, a inceput si in Romania, astfel ca e posibil sa nu avem de “asteptat” pana in august pentru ca numarul de cazuri noi sa creasca mult.

“Până în prezent a fost înregistrat un deces cu varianta Delta: persoana de sex feminin, în vârstă de 72 de ani, din jud.Argeș, având condiții medicale pre-existente și nevaccinată anti-SARS-CoV-2.

În acest moment nu există evidențe de transmitere comunitară susținută, la nivel național, a variantei Delta. În schimb, există evidențe de transmitere comunitară susținută în mun.Pitești și comune învecinate.”