BRD Romania: AVERTIZARE Oficiala, Clientii Romani Anuntati

BRD Romania divulgare

BRD Romania a emis o extrem de serioasa avertizare care ii vizeaza pe clientii sai din toata Romania, una despre care toata lumea trebuie sa stie pentru ca problema despre care vorbeste banca este extrem de serioasa. Mai exact, cei de la BRD Romania ii avertizeaza pe toti clientii din tara in legatura cu faptul ca pot deveni victimele hackerilor care vizeaza persoanele care vand diverse produse prin intermediul website-urilor de anunturi online, OLX fiind principalul vizat.

BRD Romania nu e la prima avertizare de acest gen pentru clientii sai din toata Romania, iar asta pentru ca cu doar doua saptamani in urma a fost obligata sa faca una din cauza unei probleme similare. Acum BRD Romania vorbeste despre o problema usor diferita pentru ca aici clientii sunt contactati prin website-urile de anunturi online, in mod individual, iar tipul de atac vizeaza pacalirea lor sa acceseze pagini false care le spun ca isi pot introduce datele in ele pentru a primi banii pe produsele vandute.

BRD Romania: AVERTIZARE Oficiala, Clientii Romani Anuntati

BRD Romania spune ca de fapt clientii sunt pacaliti sa-si furnizeze datele compete ale cardurilor, adica numarul cardului, numele complet, data de expirare, codul CVV2 catre hackeri. Desi victimele sunt pacalite ca aceste date vor fi folosite pentru ca ele sa primeasca banii pe produsel epe care le vand, in realitate acele date pot fi folosite de catre atacatori pentru a face cumparaturi online de oriunde pentru ca au tot ceea ce le trebuie sa faca asta, conform BRD Romania.

BRD Romania are implementate masuri de protectie impotriva folosirii neautorizate a cardurilor bancare de catre hoti, dar ele nu se aplica si pentru website-urile care nu sunt protejate cu 3D Secure, iar in lume sunt extrem de multe de acest gen. Pe acele tipuri de website-uri platile se fac in mod direct, fara vreo protectie pentru clienti, in unele cazuri cei de la BRD Romania neputand sa recupereze banii, deci e bine sa fiti extrem de vigileti in toate.

BRD Romania nu e sigunra banca de la care vin avertizari de acest gen pentru toti clientii, asa ca e bine sa fiti extrem de vigileti la ceea ce se intampla si sa va protejati pentru a nu deveni victime.