Android: Atentie! Anunt Oficial Google, ce Trebuie sa Faci

Android rapire

Android este iar in centrul unui anunt foarte important care vizeaza milioane de oameni din toata lumea, compania Google facandu-l pentru a ii alerta pe utilizatori in legatura cu o problema foarte serioasa. Mai exact, cei de la Google au decis sa ii alerteze pe utilizatorii cu sistem de operare Android in legatura cu faptul ca mai multe aplicatii care puteau fura datele de logare in Facebook au fost eliminate din Google Play Store dupa ce au inregistrat milioane de descarcari.

Android are in mod curent emise alerte de acest gen, insa nu totdeauna de catre compania Google, asa ca aceasta este cu atat mai importanta pentru ca vine direct de la producatorul sistemului de operare. Vorbim despre cateva aplicatii pentru Android care au inregistrat impreuna aproximativ 5.8 milioane de descarcari in intreaga lume, o cifra insemnata care inseamna ca milioane de oameni sunt afectati de ransomware-ul care a fost integrat in ele de hackeri.

Android: Atentie! Anunt Oficial Google, ce Trebuie sa Faci

Android a avut utilizatorii pacaliti prin incarcarea unor pagini de logare false pentru Facebook, totul fiind livrat direct din serverele hackerilor, datele inscrise acolo ajungand la atacatori. Mai mult decat atat, acestia furau si cookie-urile folosite pentru logare de catre utilizatori, astfel ca in final acestia ajungeau sa aiba datele de pe Facebook furate de catre hackeri si folosite in diverse scopuri, totul fara a sti ce se intampla in Android, si fara a putea fi oprit ceva.

Android este protejat in mod constant de catre compania Google prin stergerea aplicatiilor afectate de malware, dar si a conturilor dezvoltatorilor care au publicat aceste titluri in magazinul de aplicatii. Problema este una foarte serioasa, din pacate pentru toata lumea, dar cei de la Google lucreaza din greu pentru a tine Android sigur, asa ca e bine de stiut cum va puteti proteja si singuri impotriva acestor probleme foarte serioase.

Android nu este singurul sistem de operare vizat de aceste probleme, dar este unul dintre cele in cazul caruia se vorbeste cel mai mult despre ele pentru ca este si foarte popular. Aplicatiile malitioase pentru Android sterse din Google Play Store sunt : Rubbish Cleaner, Inwell Fitness, Horoscope Daily, App Lock Keep, Lockit Master, Horoscope Pi, App Lock Manager.